25 Aralık 2012 Salı

İlk Muhabbet Kuşu Yavrumuz :)

Bu aralar çok değişik bir heyecanım var :) Kardeşim üniversiteye gidince bir dişi bir erkek muhabbet kuşları bana kaldı. Günler sonra dişimiz yuvalığa sık girmeye başladı. İki, üç derken tam yedi yumurtamız oldu :)

yumurtalarımız 5 tane iken :)
bir gün eve geldiğimde yumurtaları kontrol etmek istedim. Bir yavru yumurtadan çıkmış ve ölmüştü :( yavruyu yuvadan aldım. O gün erkek ve dişimiz büyük br kavga etti ve Hürrem (dişi kuşumuzun adı :) ) erkeğin kafasını kanattı. Büyük ihtimalle yavrumuzu baba öldürdü, bazen olabiliyormuş. Yedek kafese erkeği koyup, uzaklaştırdım. 4 gün önce gece bir yavrumuz daha oldu :) anne iyi besleyemediğinden mama yapıp yavrumuzu besledik :) Ama ne büyük heyecan ve mutluluk bende ki görmeniz lazım :)

işte ikinci yavrumuz :)

maşallah demeyi unutmayın :)

Fotoğraf kötü ama umarım o minicik kanadı görebiliyorsunuzdur :)
bu sabah yuvayı kontrol ettiğimde üçüncü yavrumuz yumurtadan çıkmıştı. Hatta sanırım acıktı ben yazarken inceden vik vikliyor :)

Kalan yumurtalarımız ise 3-4 gün arayla çıkmaya devam eder inşallah. Yumurtlardan biri boş fener testi ile kontrol ettik. İnşallah kalan 3 yavrumuz da sağ salim doğarsa tam 5 yavrumuz olacak.

Bende haberler bu kadar, kendinize iyi bakın :)

8 yorum:

  1. sevgili muge
    kiskandim :)))))
    saka saka
    bende bu islerin icinde cok oldum
    kanarya yavrulatmistim..
    hayattaki cok zefklen yaptigim islerin basinda gelmisti
    ama sakin eline alma
    oye derlerdi
    tabi boyle kucukken
    haydi hayirlisi
    arada yayinla yavrulari....gorelim
    opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cihan ilk yavruyu anne besleyememişti elimizin kokusu sinmesin diye eldivenle aldık mecburen doyurmak için. Anne çok kıskanç zaten yaklaşmak ne mümkün :) biraz büyüsünler çekicem fotoğraflarını :)

      sevgiler :)

      Sil
  2. Aaayh! hayretle baktım bu yawrulara çünkü daha önce yeni doğmuş muhabbet kuşu görmemiştiim.Güle güle büyütün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama hüzünlüyüm bu gece sadece 1 yavrumuz yaşıyor şuanda. Diğerlerine anne iyi bakamadı sanırım yavrularım teker teker hastalandı ve öldüler :(

      Sil
  3. Mügecim çok üzüldüm öldüklerine siz kusunuza kum kullanıyormuydunbuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet duygu kullanıyordum. Vitamin kaliteli yem kum temizlik bakım herşeyi yaptım ama ömürleri yokmuş neyseki 1 yavrumuz sağlıklı :) Büyüyor hızlıca tüyleri de çıktı veletin :)

      Sil
    2. anladım canım inşallah oda sağlıklı büyüsünler bizimde bir kuşumuz var halası kızıma hediye etti ama çok ürkütmüşler nasıl alıştıracagım yanımıza gelmesine bilmiyorum :(

      Sil
    3. Duygucum kuşunuz genç ise daha çabuk alışır. 4 aydan büyükse biraz daha zor ama imkansız değil elbette. Bi yerde okumuştum önce hergün kafese elinizi sokun ama kuşa yaklaştırmayın ki ürkmesin elinin kafeste olmasına alıştığında kafesteki yemlikleri alın 3-4 saat sonra elinize yem koyup elinizden yem yemesini sağlayabilirsiniz. En çabuk bu şekilde alışırlar diye biliyorum canım.

      Sil

Hadi sen de yaz :)