10 Mayıs 2012 Perşembe

Jarse bluz dikimi ve çift iğne



Jarse bluzumu yeni diktim. Biraz uzun olsun istedim ki belime kemer taktığımda dökümlü dursun. Bunun için yazın çok sık kullandığım tişörtümü 2 ye katladım, kumaşı dörde katladıktan sonra tişörtü kumaşın üzerine koyup dikiş payı bıraktıktan sonra kestim. Yaka oyuğunu önce ense kısmını baz alarak kestim. Daha sonra bluzu boyuna katlayıp ön kısmı biraz daha oydum.



Kenarları çift iğne ile kıvırmadan diktim yaka içinse hazır siyah biye kullandım.



İşte size bir önceki postta bahsettiğim şahane budur.



Çift iğne ama tek iğne girişi var. Benim makinam Janome'nin en basit modellerinden biri olan  JR1012. Janome markasının çift iğnesini bulamayınca Singerin çift iğnesini aldım. Daha öncede Singer iğnelerini kullandığım ve sorun yaşamadığım için tereddüt etmeden aldım. İyi ki almışım. Yapacağınız tek şey iğneyi taktıktan sonra ilk ipliği makinaya nasıl geçiriyorsanız ikincisini de aynı şekilde geçirip son adımda birini sağ birini sol telden geçirdikten sonra iğne deliklerinden geçirmek.

Bu kısım üst dikişi



Bu da kumaşın iç kısmının görüntüsü



Hem daha profesyonel bir görüntü veriyor hem de hiç uğraştırmıyor. Reşme makinasının yerini tutmayabilir ama acemiler için 10 numara bir iğnedir. Şiddetle tavsiye edilir :) Ben 2 mm olanını bulup aldım ama yanılmıyorsam 3mm ve 4 mm olanları da var. Aklınızda bulunsun.

Bu aralar duaya ihtiyacım var. Yarın önemli bir gün mesela benim için... Dua edin olurmu...

27 yorum:

  1. allah hakkında hayırlısını versin!

    YanıtlaSil
  2. Nilgün Komar amin hepimizin inşallah!

    YanıtlaSil
  3. Dualar hep seninle tavşancıkım. xxx öptümsss:D

    YanıtlaSil
  4. Canımm çok sağol öperim bende kocaman :) iğneyi beğendinmi?

    YanıtlaSil
  5. iğne süper, t-shirtün de desenini çok beğendim. Biye geçmiş olman da ayrıca kıskanılmaya değer benim için ben hala yapmıyorum öle şeyler:D Ya şu sonuç noldu meraktan ölüvercem, gelince yaz e mi?

    YanıtlaSil
  6. Kuşum nasıl yapamam dersin sen yaaa öylede güzel yaparsın ki kıskandırırsın bile beni :) o senin fırfırlı ceketlerini dikemedim hala zaten çıldırıyorum ben hazır biye kullandım öyle kolayki anlatırım bi ara deneme yanılma yöntemiyle herşey öğreniliyor :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Ellerine sağlık canım.Şimdiden güle güle giy cicini.
    Dualarımız seninle ve herşey gönlünce olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Seval çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun hepinizden.

    Sevgiler benden :)

    YanıtlaSil
  9. bende de janome var çift iğne olayını öğrendiğim süper oldu .. reçme de neymiş yahu çift iğne yeter bize :)

    YanıtlaSil
  10. süpper harika. biz de yana yakıla reçmeci arıyoduk. çok güzel oldu bu. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ruj gerçekten insanın işini çok kolaylaştırıyor ve artık diktiklerimi satın aldım sanıyorlar :) fikir verebildiysem ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel olmuş bluzunüz..iyi günlerde giyin..

    YanıtlaSil
  13. Sevil Aslan çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Ay bayıldım ben buna pekı ya makine ayagı sorun olmuyor mu? onu nasıl ayarlıyorsun? uygun makıne ıgnes var mı ev makınelerı ıcın?

    YanıtlaSil
  15. esra sevgi yok hiç sorun olmuyor yakıp çıkarma fotosu eklerim senin için istersen. makine ayakları için ben www.igneiplikburada.com'dan iki kere alışveriş yaptım hiç sorun olmadı ama ev tipi makine iğnesi satmıyorlar bildiğim kadarıyla canım yine de sitede bi dolan bakalım bulabilecek misin?

    YanıtlaSil
  16. Merhabalar; bluz çok hoş olmuş sağlıklı günlerde kullanın:) çift iğneyi ben de makinamı alırken almıştım ama sadece nervür için kullanılıyor sanıyordum, verdiğiniz bu bilgi inanılmaz işime yarayacak yalnız merak ettiğim birşey var, ön dikiş düz, arka dikiş zigzag görünüyor bunun için hangi dikiş desenini kullandınız?

    YanıtlaSil
  17. Hobi cafe merhaba, güzel dileklerin için teşekkürler :) öncelikle çift iğneyi düz dikişte kullanıyorum zigzag dikiş hiç denemedim. Düz dikişte fotoğraflarını gördüğünüz sonucu veriyor. dikerken kumaşın düzü üstte kalacak şekilde dikersen çok güzel sonuç çıkıyor ortaya. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  18. o zaman harika bir şeymiş bu:) gerçekten imdadıma yetiştiniz çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  19. bunu duyduğuma çok sevindim.çok teşekkür ederim.makinelerimiz aynı buarada.demekki ben de rahat rahat alabilirim.iğneyi nerden aldınız.bir de düz dikiş herhalde demi altı farklı olmuş ya emin olamadım.hakkınızda hayırlısı olur inşallah gönlünüzden geçen nasip olsun.

    YanıtlaSil
  20. benim makinem JR1012 ama Janomenin tüm modellerine uyar diye düşünüyorum. İğneyi bayrampaşada büyük bir tuhafiyeden aldım ben. Düz dikişle dikilince böyle dikiyor kendiliğinden alt taraf overlok gibi yani :) Amin seninde inşallah :)

    YanıtlaSil
  21. ELimde olupta hiç kullanmadığım bir iğne, verdiğin bilgiye teşekkür ederim denemedikçe denemeyecektim ama bu işime çok yarayacak özellikle hazır giyimde sıkça kullanılan bişiyi keşfetmiş gibi oldum sayende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok mutlu oldum, iğne artık işe yarayacak desene :)

      Sil
  22. valla süper canım ya hakkaten reçmesi olmayanlar için süper,kot diktiğimde denedim çift iğneyi ama penyede denemedim ama muhakkak denicem canım sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten pratik hazine bulmuş gibi sevinmiştim aldığımda :) sevgiler benden...

      Sil
  23. Ne şanslıyım.Benim makinam da janome 1012 ve çift iğneyi nasıl kullanacağım diye düşünüyordum.Sizin yazınız tam benlik olmuş.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada sevinçten soracağım soruyu unutmuşum.Birincisi dikerken düz dikişteki ayağı mı kullanıyoruz.Bir de hangi ayarda dikiyorsunuz.Ben A ( düz dikiş) ve + SS- ayarında diktim ama doğru mu diktim emin olamadım.

      Sil

Hadi sen de yaz :)